Charterferie på Kypros, dag 4: Solkrem skaper kjempeproblem

IKKE SOM SMURT: Noen burde ha oppfunnet smørefri hud, slik man har smørefrie ski! Foto: SELFIE

IKKE SOM SMURT: Noen burde ha oppfunnet smørefri hud, slik man har smørefrie ski! Foto: SELFIE

Jeg trodde vi var enige om at ingen hadde lov å reservere solsengene ved bassenget. Det var jo noe av det første guiden sa da vi kom at det ikke var lov. Men så, når jeg endelig har bestemt meg for å ha en dag ved bassengkanten, så er det ikke en eneste solseng ledig. Og ingen må tro at det lå folk på alle. På halvparten lå det et håndklede, en t-skjorte, eller kanskje bare et par solbriller.

Nå var jeg rett nok jeg ikke veldig tidlig ute, men likevel. Det var ingenting å oppdrive. Ingenting bortsett fra en stusselig liten seng langt ute i distriktet. I perefirien. In the middle of nowhere.

Og hva skjer da? Jo, jeg følger trenden. Når jeg gikk bort en time for å spise lunsj, da lot jeg håndkledet ligge igjen. Jeg kunne jo ikke risikere at også den sengen ute i ødemarken skulle bli opptatt.

UTENFOR ALLFARVEI: Ser du noe basseng her? Foto: JOSTEIN MATRE

UTENFOR ALLFARVEI: Ser du noe basseng her? Foto: JOSTEIN MATRE

Og det er vel egentlig det alle andre har gjort også. De har bare gjort som de som kom før dem gjorde. Men en eller annen luring har startet dette. Han, eller kanskje hun, må vi finne. Dette kan ikke gå upåaktet hen!

Dessuten har jeg egentlig aldri skjønt hvorfor folk vil ligge ved bassenget når de er i varmere strøk. Det er jo mye morsommere å ligge på stranden.

Det syntes jeg når jeg var unge, og lekte i sanden, og det synes jeg i dag. I alle fall når vannet er så varmt som her. 29 grader var det i sjøen i dag. Men for all del, mer plass på stranden til oss andre, så da kan dere bare ligger der og holde opptatt på solsengene deres.

Men i dag lå jeg altså «ved» bassenget (les: langt uti huttaheiti) selv. Det er selvsagt fordi jeg skriver denne bloggen, og derfor syntes jeg burde ha med den erfaringen også.

FAMILIEFEIDE: Det var en jevn batalje når pappa Thomas og yngstedatter Mathilda utfordret mamma Christina og de to eldre søstrene

FAMILIEFEIDE: Det var en jevn batalje når pappa Thomas og yngstedatter Mathilda utfordret mamma Christina og de to eldre søstrene

Opplagt er ikke alle enig med meg i at stranden er best. Blant de som foretrekker bassenget er de danske søstrene Josefine (15), Nicoline (11) og Mathilde (8).

– Det er bare når man skal snorkle det er bedre på stranden, forklarer Nicoline.

Det er forresten de tre jentene sin skyld/fortjeneste (velg det du mener passer best) at familien er på charterferie.

– Ja, de la ned veto, ler mamma Christina.

Hun forklarer at de også tidligere har vært på chartertur, men de siste årene har det gått i bilferier til blant annet Italia og Kroatia.

– Dette er morsommere, er Mathilde klar på.

– Ja, fordi det er mange andre barn her, legger Nicoline til.

Også eldstesøster er enig i at charterferie er best, selv om alle tre også hadde det stas på bilferiene.

– Det er gøy at de lager til så mange aktiviteter.

VANNGYM: Hotellet har mange aktiviteter. Også for de aldre. Foto: JOSTEIN MATRE

VANNGYM: Hotellet har mange aktiviteter. Også for de aldre. Foto: JOSTEIN MATRE

At de valgte et familiehotell var likevel ikke bare fordi det er mange aktiviteter for de minste.

– Blue Village-konseptet går for å ha rene og pene hoteller, sier pappa Thomas, og legger til at det jo er ganske enkelt og bedagelig med charterferie.

En av de tingene som gjør livet enkelt, for de som vil slippe å ta valg, er at hotellet har mulighet for all inclusive. Det har ikke jeg tatt, for det er et konsept som virkelig byr meg imot. Det er det to grunner til. Den ene er at jeg synes det blir kjedelig å spise samme sted hver dag. Noe du må med mindre det er et hotell med flust av restauranter. Noe som ikke er tilfelle her. Det andre er at da går lokale, og kanskje mer genuine, restauranter glipp av omsetning. I stedet går pengene til store internasjonale charterselskaper.

Men nok om det. Jeg har hatt verre dilemmaer å konsentrere meg om i dag. Et realt kjempeproblem, faktisk!

Hvordan få solkremen til å sitte når man er konstant badevåt, eller svett?

Det er jo helt håpløst å smøre seg jo! Jeg smurte meg før jeg gikk ut fra rommet. Det funket jo. Da var jeg tørr og alt var en fest. Men når jeg skulle smøre meg igjen etter en liten svømmetur i bassenget (jeg ble helt utslitt av å gå den lange veien!) tenkte jeg først å vente til jeg hadde tørket.

Problemet var jo at jeg aldri tørket. Det er opp mot 40 grader her, så det våte bassengvannet jeg hadde på kroppen gled sakte, men fryktelig sikkert, over til å bli svette. Så da var jeg like langt, og solkremen ville absolutt ikke inn i huden. Jeg vil jo ikke bli solbrent!

Gode råd tas imot med takk. Men ikke dersom de er dyre. Hvorfor må gode råd nødvendigvis være dyre? Kan ikke folk bare dele generøst?

BAMSEMANIA: Dersom du noen gang ønsker å glede et barn kan det anbefales å kle seg ut som en enorm teddybjørn. Foto: JOSTEIN MATRE

BAMSEMANIA: Dersom du noen gang ønsker å glede et barn kan det anbefales å kle seg ut som en enorm teddybjørn. Foto: JOSTEIN MATRE

Siden jeg hang på hotellet i dag, forsøkte jeg forresten å spore opp den mye omtalte Bamseklubben. Jeg tenkte jeg måtte se hva dette var for noe.

Derfor fulgte jeg skilt som var satt opp til der klubben holder til. Problemet var bare at jeg likevel ikke fant den. Etter å ha fulgt skiltene et lite stykke kom jeg bare til en blindvei. Og ingen flere skilt. Kan det være slik at skiltene bare er til for å forvirre de voksne slik at barna skal få ha stedet helt for seg selv? Mange av de kan jo uansett ikke lese, så de bryr seg ikke om hvor skiltene peker. De har sikkert fått visst hvor klubben er i et hemmelig møte med guidene ved ankomst. Unger, altså. Sleipe åler!

Men til slutt fikk jeg oppleve Bamse og kompisene hans jeg også. De kom nemlig på en slags parade rundt bassenget. Og selv om jeg lå flere mil unna var det umulig å ikke registrere at noe var på ferde:

– JIPPI!! DET ER BAMSEPARADE!! ropte flere unger.

– HEIA BAMSE!! ropte andre.

De gikk fullstendig bananas alle sammen.

UTSIKT FRA BALKONGEN: Legg merke til hvor mange senger folk har okkupert uten at de bruker dem. Mystisk... Foto: JOSTEIN MATRE

UTSIKT FRA BALKONGEN: Legg merke til hvor mange senger folk har okkupert uten at de bruker dem. Mystisk… Foto: JOSTEIN MATRE

Så da spratt jeg opp fra solsengen og nådde frem til hysteriet akkurat i det Bamse og co var kommet ned mot sjøen. Som pliktoppfyllende charterblogger tok jeg selvsagt bilder av Bamse og barna. Ikke alle så ut til å like det. En far ga meg et blikk som tydet på at han trodde jeg var en slags creepy tulling siden jeg tok bilder, og opplagt uten at noen av barna var mine egne.

Jeg har forresten blitt fortalt et rykte jeg ikke aner om er noe hold i når det kommer til disse bamsefigurene. Normalt driver jo ikke vi journalister med ryktespredning. Vi venter helst til vi har sikre kilder. Men i denne bloggen tar jeg meg noen friheter. Så her kommer det:

Guiden som er inne i kostymet (herregud det må være varmt, forresten!) er visstnok alltid den fyllesyke guiden. Han, eller hun, som var ute og festet dagen før.

Jeg aner som sagt ikke om det stemmer. Jeg bare forteller hva jeg har hørt, så don’t shoot the messenger.

NÆRBUTIKK: En fordel med et stort familiehotell er at det er kort vei til butikken. For meg er det ned trappen til høyre i bildet, og så nøyaktig 40 skritt bort til butikken du ser i enden. Foto: JOSTEIN MATRE

NÆRBUTIKK: En fordel med et stort familiehotell er at det er kort vei til butikken. For meg er det ned trappen til høyre i bildet, og så nøyaktig 40 skritt bort til butikken du ser i enden. Foto: JOSTEIN MATRE

Uansett: Barn liker Bamse og barn liker seg på hotellet her. Det viser min superenkle forskning. Og det kan selv en barnløs som meg verdsette og se verdien av.

Men nå er det på tide å runde av. Det gjør jeg med dagens råd fra Charter-Svein, kjent som Syden-entusiast fra TV-programmet «Charterfeber». Før avreise sendte han meg sine syv beste råd for en bra charterferie. Dette er råd nummer fire:

«Bli kjent med sider av deg selv som du skjuler i Norge! Syden er ut av komfortsonen!»

TIDLIGERE PUBLISERTE INNLEGG I BLOGGSERIEN OM CHARTERFERIE PÅ KYPROS:

Dag 1: En uke i helvete?

Dag 2: Ikke akkurat sommerkroppen

Dag 3: Dette bildet fikk vi ikke lov å ta