Et lite skritt til siden, takk

sz57f54fEt lite skritt for deg, et stort skritt for menneskeheten!

Små skritt kan løse store floker – særlig i midtgangen på et fly når 150 passasjerer skal finne sine seter.

Vi slutter aldri å undres over at folk ikke lærer.

30 minutter tok det å boarde SAS-flyet hjem fra London Heathrow forleden. To ganger var kabinsjefen på høytaleren og ba folk få opp farten eller ta et skritt til siden for å slippe andre forbi – uten noen som helst respons.

Er det stresset forbundet med å fly som gjør at vi ikke enser andre enn oss selv, der vi bakser i midtgangen med altfor mye håndbagasje – trillekoffert, PC-bag og taxfreeposer?

Hva er det som gjør at vi ikke oppdager at køen bak oss vokser seg endeløs, fordi vi ikke klarer å sette oss ned?

Bare unntaksvis gjør noen månefarer Armstrongs ord til sine og tar det lille, forløsende skrittet til siden.

Treg ombordstigning kan føre til at flyet mister sin slot-tid (avgangstid). Da rykker flyet bakover i køen, og alle passasjerene kommer forsinket fram, poengterer SAS-talsmann Knut Morten Johansen – selv tidligere kabinansatt.

Konkurrenten ser likt på saken:

– Vi vet at de reisende er opptatt av at vi flyr på rute, og da er det viktig at alle bidrar. Det lille skrittet til siden er helt avgjørende i så måte, sier Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

En annen pussig ting vi aldri kommer til å forstå, er at de med aller mest håndbagasje alltid kommer sist inn i flyet.

Legg merke til ham neste gang (for det er oftest en mann): Pesende som en husky før Seppalaløpet kommer han nedover midtgangen, drivende våt og med oppgitt blikk.

Men da er bagasjehylla full. Proppfull.

Enda svartere i blikket tyr derfor den sist ankomne til crush-metoden for å få trykket inn trillekofferten sin.

På London-flyet prøvde mannen med kjempekofferten forgjeves å lukke lokket til bagasjehylla etter seg – men gav opp og overlot utfordringen til den to hoder lavere flyvertinnen.

Så, hvem blir de første til å sette foten ned for håndbagasje-fetisjistene? Hvilket flyselskap tør gå foran og nekte passasjerene sine å ta med mer enn ett passende stort kolli håndbagasje om bord?  Det flyselskapet får min stemme.

Rådene for en rask og effektiv ombordstigning er banalt enkle:

  • Har du høyt setenummer, ja, så skal du bakerst i flyet. Still deg opp tidlig – og gå på. Du skal lengst inn.
  • Når du har funnet seteraden din, så ta et lite steg til siden slik at du ikke sperrer midtgangen. Som regel kan du fortsatt stå oppreist og putte sakene dine opp i hattehylla.
  • Også ekstra-bagen som du burde ha sjekket inn som vanlig bagasje.
  • Har du fått A- eller F-sete, skal du som regel sitte ved vinduet. Kryp inn!
  • Har du jakke eller frakk – som de fleste av oss andre – ja, så går det an å ta den av seg allerede i «tuben» på vei ut til flyet.  En god anbefaling er at man tar av seg yttertøy allerede før man går inn i flyet.
  • Sitter du ved nødutgang eller på første rad, har du ikke lov til å ha håndveska di på fanget eller på gulvet. Opp i hattehylla med den!
  • Så setter du deg ned.

La oss dra!

DAG FONBÆK

Reisejournalist i VG