Cruise i Middelhavet, dag 4: – Nu var det jättebra i poolen

DUPPING: Lindha Hjärtåker og søsteren Emilie synes bassenget om borde er en relativt grei plass å tilbringe litt tid. Lindas sønner Oscar og Theo sitter sammen med hennes ferske ektemann Christer Sperring i bakgrunnen. Foto: Jostein Matre

DUPPING: Lindha Hjärtåker og søsteren Emilie synes bassenget om borde er en relativt grei plass å tilbringe litt tid. Lindas sønner Oscar og Theo sitter sammen med hennes ferske ektemann Christer Sperring i bakgrunnen. Foto: Jostein Matre

I dag har endelig fått testet bassenget om bord.

Og jeg har nesten vært på Akropolis.

Ja, det ble bare nesten. Mange hevder at nesten ikke er godt nok, men for meg holdt nesten i massevis akkurat i dag.

Etter å ha fått i meg litt frokost hoppet jeg på en hop on-hop off-buss (hvorfor tenker jeg på Karate Kid hver gang jeg ser slike busser?) fra havnen i Piraeus. Den gikk strake veien inn til Athen og nevnte Akropolis.

AKROPOLIS: Dette var omtrent så nær jeg kom. Foto: Jostein Matre

AKROPOLIS: Dette var omtrent så nær jeg kom. Foto: Jostein Matre

Det skulle sikkert være unødvendig å si det, men Akropolis er altså Hellas’ mest kjente byggverk. Eldgammelt og full av historie står de berømte søylene på toppen av et slags minifjell.

Jeg tenkte det var et passende sted å dra i dag, selv om jeg ikke hadde meldt meg på en utflukt arrangert av cruiset. Jeg har nemlig aldri vært i Athen før, og når jeg kommer til nye steder liker jeg godt å gjøre de klassiske turisttingene først. For deretter å utforske byen mer på egenhånd. Noe det ikke er særlig med tid til når man er på cruise, så det ble det uansett ikke noe av i dag.

Uansett, i det jeg hoppet off bussen forstod jeg relativt kjapt at jeg ikke var den eneste som synes det er fint å sjekke ut byens største attraksjon når man er ny et sted. Det virket som om hele Navigator of the Seas hadde tatt turen.

ÅPEN TOPP-BUSS: Her er jeg cirka fem minutter fra å innse at jeg skulle bli solbrent midt oppå hodet. Hælle måne, som de sikkert sier i Fredrikstad, og der omkring. Foto: Selvportrett.

ÅPEN TOPP-BUSS: Her er jeg cirka fem minutter fra å innse at jeg skulle bli solbrent midt oppå hodet. Hælle måne, som de sikkert sier i Fredrikstad, og der omkring. Foto: Selvportrett.

Sammen med alle passasjerene på det andre gigantiske cruiseskipet som lå til kai.

Og denne gang burde jeg kanskje ha deltatt på en utflukt i regi av båten. I dag savnet jeg min gule klistrelapp, som jeg hadde på Sicilia for to dager siden, med nummer 4 på. Rett nok var klistrelappene i dag lilla, men dere skjønner hva jeg mener. De som hadde disse lappene gikk jo rett forbi køen. Billetter inn var allerede ordnet for dem.

Det var den ikke for oss andre.

Vi måtte stå i kø.

I lang kø.

UTSIKT: Dette bildet har ingenting med dagens tekst å gjøre, men jeg vil bare få formidle at dette er mitt nye favorittpissoar. Ingenting er som å være på do og nyte utsikten samtidig... Foto: Jostein Matre

UTSIKT: Dette bildet har ingenting med dagens tekst å gjøre, men jeg vil bare få formidle at dette er mitt nye favorittpissoar. Ingenting er som å være på do og nyte utsikten samtidig… Foto: Jostein Matre

Og ikke bare var den lang, men den gikk så innnnnnnnmari tregt. Såpass tregt at jeg rett og slett ikke gadd å stå der.Lysten ble ikke mindre av at jeg tydelig kunne se hvordan folk gikk i kø på innsiden (i hvert fall den delen jeg kunne se).

Dermed har jeg ikke vært på selve Akropolis. Bare nesten. Men det var for så vidt helt greit. Jeg tok noen bilder, ruslet litt rundt i området, og snakket med en greker som mente alt var bedre før.

Jeg er rett nok litt usikker på hva han egentlig la i «før». Om han mente før Hellas gikk på en real økonomisk smell nå nylig, eller om han mente i de dager da Akropolis hadde sin høytid før stå ubesvart. Eneste jeg vet er at han var veldig opptatt av at alt var bedre før.

– Nå er det bare mas, sa han.

For meg ble det jo egentlig ikke så mye mas siden jeg droppet hele sulamitten, og heller hoppet on bussen tilbake til havnen.

På veien tilbake kjørte turistbussen for øvrig forbi en nesten urovekkende mengde strippeklubber. Det ble aldri sagt noe fra den forhåndsinnspilte guiden om dette, men jeg lurer nesten på om grekerne ser på dette som en slags turistattraksjon siden de valgte å legge ruten til hop on-hop off-bussen forbi alle de sjappene. Kanskje det er ved hjelp av disse de skal få økonomien opp og gå igjen. Vi har jo alle hørt historier om hvordan menn på guttetur blir loppet for tusenvis av kroner på slike steder.

Bussturen gikk ellers fint. Det fine med sånne åpen topp-busser er at selv når det er sol og veldig varmt så får du frisk bris som holder deg noenlunde kjølig. Det som ikke er like fint er at for oss som er tynne i håret er det litt for lett å bli solbrent midt oppe på skallen. Tilbake på havnen måtte jeg derfor kjøpe en suvenircaps.

BASSENG: Noen har etterlyst et bilde som viser bassengområdet. Foto: Jostein Matre

Ikke bra for en som utelukkende ser teit ut med hodeplagg. Jeg lover ingenting, men dere får kanskje se bilde etter hvert.

Men dette betydde jo at været var bra i dag, og for de av dere som leste gårsdagens innlegg, så var jeg jo en smule oppgitt på grunn av skyer. Men i dag var det altså ingen grunn til å klage på de greske værguder. Så når Akropolis rant bort i køen, bestemte jeg meg for å gjøre det jeg ikke fikk gjort i går; Henge ved bassengene og boblebadene (i flertall ja) om bord på sjarken.

De neste dagene har jeg jo andre planer i land, så på ett eller annet tidspunkt MÅTTE jeg jo velte meg på en solseng – ja, pluss å duppe litt i basseng og boblebad selvsagt – i et par timer med en bok og en drink. Det er jo også en del av cruiselivet, så det må også testes. Har jeg først bestemt seg for å lage blogg om livet på cruise, for å finne ut om min skepsis til denne ferieformen er overdreven, eller ikke, så må man teste alle sider. Det er en knallhard jobb. Jeg vet det. Men noen må gjøre den.

Jeg har tatt ansvar.

NOE Å KJØLE DEG NED PÅ? Kelnerne er aldri langt unna.

NOE Å KJØLE DEG NED PÅ? Kelnerne er aldri langt unna.

Det var det for så vidt flere som gjorde. Både bleike briter og høylytte amerikanere. Men også blide svensker. Som de nygifte Christer Sperring og Lindha Hjärtåker, og hennes barn Oscar og Theo og hennes søster Emelie.

– Nu var det jättebra i poolen, mente sistnevnte, som også hadde prøvd seg når det var overskyet.

Da var det ikke like varmt i saltvannsbassenget.

I kveld (jeg regner med dere allerede har skjønt at disse innleggene blir skrevet dagen før de legges ut på VG Nett, så når jeg skriver «i kveld», så betyr det egentlig i går kveld for dere som leser denne bloggen) har jeg for øvrig sviktet mine venner på bord 559 i hovedrestauranten.

MAT: Rikingen Warren Buffet har ofte manet til måtehold. Det er det neppe mange som gjør på cruisets buffet. Foto: Jostein Matre

MAT: Rikingen Warren Buffet har ofte manet til måtehold. Det er det neppe mange som gjør på cruisets buffet. Foto: Jostein Matre

Jeg tenkte jeg måtte teste ut buffetmiddagen. I tillegg til hovedrestauranten er det altså en buffetrestaurant (der man også spiser lunsj) og et par-tre spesialrestauranter. Jeg må si det var litt skuffende. Maten var for så vidt god, og det var jo mye å velge mellom. Man kunne spise seg langt mer fordervet her enn i hovedrestauranten. Men jeg savnet selskapet.

Selv om jeg sikkert kunne spurt noen fremmede om å få sitte med dem, ble jeg sittende alene. Det er jo ikke nødvendigvis så moro. Nå reiser jo ikke folk flest på cruise alene, så under normale omstendigheter hadde det nok ikke hvert noe problem, men jeg vet i alle fall at jeg skal tilbake til Tor Inge, Oddrun, Karin, Per-Olav, Lene-Marie, Eva og Håkon i morgen.

Enten de vil det eller ei!

TIDLIGERE PUBLISERTE INNLEGG FRA TUREN:

DAG 1: En uke på luksusdanskebåt

DAG 2: Rapport fra nummer 4

DAG 3: – Du slipper å få sand i trusa

NB! Ettersom undertegnede er ute og gjør ting på dagtid vil det være folk i Oslo som publiserer kommentarer til bloggen. Dessverre rekker de ikke å publisere alle. Undertegnede vil hver dag forsøke å svare på noen av de publiserte kommentarene, men rekker heller ikke å svare på alt. Man skal jo tross alt oppleve cruiset. Da nytter det ikke å sitte på nettet hele dagen…

41 tanker om “Cruise i Middelhavet, dag 4: – Nu var det jättebra i poolen

 1. Hvorfor tok du ikke drosje til Akropolis. Vi var 2 par på denne turen for en uke siden. Vi hadde det fantastisk og brukte drosje på alle turene både på Sicilia, Hellas og Tyrkia. Da slapp vi unna kø og trengsel. Vi avtalte med sjåførene og de hentes oss og kjørte oss tilbake til båten. Veldig fin løsning. Båten har en fantastisk logistikk. God tur videre.

 2. TYdelig at du er uerfaren, og skeptisk, men jeg syntes du klarer deg bra. God tur videre. Man trenger ikke å få med seg alt hver gang man er i land héller.

 3. Veldig morsom vinkling på Cruiselivet! Følger deg gjerne resten av turen og. Ikke vært på annet enn Kielferga, tror dette kunne vært en fin tur for meg og min lille familie . Sliter med å overbevise resten av familien – men tror du er til hjelp! God tur videre!

 4. Ta en tur på SAS hotellet ved slottet i Oslo.
  Ta så turen opp i baren og herretoalettet, pga utsikten fra pissoaret vil du få en opplevelse av å pisse på Oslo by. Ganske så morro etter noen øl/drinker.

 5. Bra jobba Jostein. Jeg vet ikke om din egen skepsis har blitt overvunnet, men jeg kjenner i alle fall at jeg er blitt veldig nysjerrig på om ikke dette kan være noe for meg og kona. 🙂 Det eneste ankepunktet måtte være at jeg hater flyplasser og helst ville hatt med bilen om bord i sjarken.

  • Samme skepsis hadde jeg før første tur i fjor sommer , Jostein, men vi skal av gårde igjen i sommer også. Det sier vel sitt.

 6. Kjenner meg igjen fra Liberty i mai 2012 og at jeg gleder meg til veldig til nytt cruise fra Barcelona i sommer. Veldig bra rapport!

 7. Du skriver bra og morsomt! Neste cruiset ditt bør du legge til Karibien, utenom orkan sesongen. 🙂

 8. Helt genialt! jeg storkoser meg når jeg leser inleggene dine, gleder meg til neste!
  har veldig lyst på mer ala dette. Ser gjerne for meg deg på en tur til Tokyo i høst…

 9. Det er så morro og lese bloggen din, gleder meg hver dag til og se hva du har opplevd.
  Får litt lyst til og prøve dette selv må jeg innrømme. Tusen takk for innsatsen. :o)

 10. Jeg følger med – følger med . . .Og er spent på konklusjonen! Er fremdeles litt skeptisk til cruise, men det høres jo ut som du har det ganske hyggelig da!

 11. Fortsatt kjekt å lese! Og aner jeg at skepsisen din stadig krymper? Du har det da rimelig greit og vel så det virker det som! 🙂

 12. Hei, Jostein!
  Håper du koser deg på cruise med NCCL. En gang må jo være den første 😉 Det første cruiset mitt var med S/S «Norway» ut fra Miami. The grand old lady. Nittitallet. Den gang billigcruise ikke var kjent. Den gang luksusfølelse og over the top var vanlig på cruise. Nå reiser halve Oslo og Bergen med NCCL, MSC, NCL osv. i Middelhavet, og noen få tror at det er dette er luksuscruise. Nei, man må nok booke med Azamara cruises, Cunard etc for å få godfølelsen av over the top og luksus. 5-stjerners cruise er ikke billig. For et 12 dagers cruise i Svartehavet fra Istanbul, hvis du vil ha balkonglugar, og det vil du, må du ut med 60000,- for 2. Dette er med Azamara. Denne ruten tar de en gang pr.år. Azamara leker ikke cruise. Så hvis du vil teste ute cruise, slik cruisekonseptet opprinnelig var ment, så er det lett for en nybegynner å falle i billigfellen. For et cruise i Middelhavet kan lett fås ned i 3500-4000,- Norwegian gir deg billigbilletter på fly. På en slik seilas hjelper det ikke om andre lugarkategorier er dyrere. Da er og blir det et billigcruise. Man skal da ikke ha nevneverdig fantasi for lett å kunne trekke sammenligning med danskebåtene….. Du kommer nok til den konklusjonen, du også. Bare at det er hyggeligere med Navigator enn danskebåten. God service. Mindre fyll, blant annet. Skal du virkelig sjekke ut om cruise er outstanding, så må du oppsøke rederiene som ikke leker butikk.
  Jeg har reist 10+ cruise, noen ganger nærmest gratis. Andre ganger har jeg slått på stortrommen. Vi lever bare en gang. Synd hvis du har valgt Navigator i Middelhavet for luksusfølelsen.

 13. Hei Jostein !
  Bare en hilsen fra en som har hatt 13 cruise med RCCL og ikke kan tenke seg noen bedre ferie med alt inkludert. Lugaren er tilgjengelig hele tiden og man slipper å pakke ned og opp på hele turen. Nye land og byer nesten hver dag og ellers fantastisk mat og drikke om bord i alle skipene. Stort sett 2 cruise i året. Fantastisk.

 14. Digger bloggen din, Jostein! Fantastisk frokostlektyre. Selv deler jeg din skeptisk hva cruise angår, og meddeler at jeg, om drøyt 3 uker, reiser på cruise sammen med min sprelske 3-åring og solbleike ektemann. Ja, og resten av svigerfamilien. Dersom utfluktene, turistattraksjonene og cruiseskipet for øvrig kommer til kort, er jeg ganske sikker på at det likevel blir en minnerik tur…. Og håper jeg får nytte anledningen/treningsarealet på «sjarken» til å ta av de siste 2 kg som skulle av før ferien…. ha ha.

 15. Knallblogg!! Kjenner igjen skepsisen og følelsen av å drukne i mennesker og tilbud. Men, vi har etterhvert blitt trofaste cruisere, ja faktisk Platinum-medlemmer på NCL. Elsker denne ferieformen, hvor du kan gjøre så mye eller så lite du vil 🙂
  God tur videre, og nyyyyt!!!

 16. Kjekt å lese dine rapporter 🙂 Neste gang du er i Aten kan du dra til Plaka, dersom du ikke hoppet av der på bussturen. Der vil du like deg. Gode restauranter hvor du kan nyte nydelig gresk mat utendørs, hyggelig folk, musikk, markeder og historiske minner i nærheten. Derfra kan du gå til regjeringsbygget, parker osv. også. Akropolis-museet er interessant.

 17. Det virker faktisk som om at den skeptiske cruise-nerden, begynner å digge livet ombord?
  Fint at han er så ærlig å fortelle oss sannheten om disse herlige båtene, selv om Middelhavet vel ikke er det beste stedet å teste dette?

  mvh
  Platinium member.

 18. Var på Navigator of the Seas fra 9.. Mai Fantastisk tur, god mat og utmerket logistikk. Bruk imidlertid drosje i land og besøk attraksjonene., da slipper men kø. Ikke dyrt og sjåførene er utmerket å bruke som gaider og kjører rundt og henter etter avtale. Kaptein Martinsen er hyggelig fyr. Vi hadde hyggelig sammenkomst med kapteinen 17. Mai. God tur videre.

 19. Ta det ikke så tungt at du ikke kom deg opp til Akropolis! Det meste er bare «replica». Mange av orginaldelene befinner seg i England. Det kan du jo ta senere! Prøv å bli kjent med flere av de ansatte enn bare kvaløyværingen, selv om jeg vet at han er en trivelig fyr!
  Arnstein

 20. For ekstra god og hyggelig middag så anbefaler jeg at du overtaler noen ved bordet ditt til å bestille en mat og vin kombo på Portofino – det er vel tirsdag/lørdag de har det tilbudet. Koster bare litt mer penger enn gratismaten – men smaker skikkelig godt og så er de 4 vintypene som følger med rettene inkludert. Koselig liten restaurant, flink kokk og hyggelig og pratsom vinkelner.
  Vi var 2 som bestilte og havnet på fellesbord med et veldig hyggelig australsk par og ett litt stillere men også hyggelig amerikansk par.
  De har tilsvarende 5-retters på chops grill, men den har jeg ikke testet.

  Chania: titt innom kjøtt/ost og fiskedelene av markedet i det store huset der shuttlebussen fra skipet stopper. Litt eksotisk å se flådde kaniner med pels på labbene ligge i rad sammen med høns og babygris og et dyr vi ikke helt klarte å definere (hund? ihvertfall «oppoverhale» med litt pels på tuppen).
  Anbefaler lunsjrestauranten Monastiri (ligger noen få meter forbi museet og hestedrosjene i retning mot marinaen) ved havna i Chania. Flott plassering, ser rett over på det fine lille fyret på enden av moloen.Stort utvalg, god gresk mat. Testet: grillet feta, den ferske sverdfisken, fetafylt gyrossouvlaki og noen fantastiske lammekebab. Alt kjempegodt. (og i tilfelle du lurer, vi var flere rundt bordet – du blir mett av 1 rett, men det er lurt å være flere så får man smakt på litt av hvert :o) Du blir påspandert is og/eller raki/ouzo etter middagen… Vi drakk vann fra mugge – det gikk helt flott :o)

 21. Ang underholdning ombord så var isdans-showet absolutt severdig. Utrolig så mye action de 10 skøyteartistene fikk til på den lille isbanen.

 22. Hei. Kjekt å lese bloggen din. Jeg har vært på cruise flere ganger og synes det er den beste måten å feriere på. Et tips jeg vil komme med er at du må overtale noen til å være med å prøve en av hovedrestaurantene, det er helt konge!

 23. Ang organiserte utflukter eller ordne på egen hånd:
  Vi gjorde begge deler. I de havnene vi skulle ligge «hele dagen» bestilte vi oss halvdagsutflukter og brukte resten av dagen på egen utforskning og/eller bading i middelhavet.
  I de havnene vi bare hadde landligge «halve dager» tok vi oss rundt på egenhånd med buss/tog.
  Da må man ha gjort litt research på forhånd for å få noe ut av dagen.
  Jeg synes heldagsutfluktene er dyre. «halvdags» er rimeligere og jeg som er både historisk og demografisk interessert betaler gjerne noen kroner for å få masse lokal informasjon om sted,mytologi,styresett,kultur og historie i løpet av noen formiddagstimer.
  En annen fordel med å velge halvdagsutfluktene er at man slipper å stå opp grisetidlig, men kan kose seg med rolig frokost enten på rommet (gratis roomservice…) eller i en litt mindre travel buffet.

  Vi forhåndsbestilte halvdagsutflukt i Athen, litt sightseeing og litt tusling i gamlebyen – veldig fornøyd med det. Så etterbestilte vi halvdags tur til Ephesus når det viste seg at været ble overskyet og litt kjøligere enn fryktet. Veldig fornøyd med den også. Vi ble med til «teppepresentasjonen» glad for det – fikk se hvordan de spinner ut silken fra kokongene, fikk lære litt om materialtyper og knuter, fikk smake god drikke, og så forlot vi butikken før de skulle begynne å selge :o)
  De vi delte bord med var med på massevis av turer – og de var strålende fornøyd med sine med unntak av en lunsj som var minimal.

  Noen andre vi delte bord med var ikke med på en eneste tur, de hadde med seg barn – var masse aktiviteter på båten som skøyting og klatring – de dro på stranda og tuslet litt rundt i de mindre byene – og var veldig fornøyd med det :o)

 24. Ja.det ser ut som om du har det bra.
  Jo mer vi leser , jo mere gleder vi oss til og dra 7 juli.
  6 uker igjen.
  JPA

 25. Jeg har «cruset» i Karibien og i Europa,…. men drar aldri mer på cruise! Jeg mener at de store cruiseskipene er livsfarlige – sikkerhetsmessig! (>9000 mennesker innesperrert i en boks). Og det er overdrevent skryt av fasilitetene ombord, inkludert matservering. Er det bare «enkle» mennesker som kommenterer her og «elsker» cruise?
  Men det skrytes vel av opplevelser i land da? Hvem gjør det i sammenligning med det som kan oppleves på alternative reisetilbud? Veldig lite bereiste… Det må gjøres klinkende klart at cruiseskipene er programmert til å skifte ut passasjerer i full fart for å oppnå ønsket inntjening. Egentlig er det slik at når du er kommet om bord og betalt gjelder det å få deg fortest mulig vekk fra skipet igjen. Nye betalende ”reklamepåvirkede” individer tas ombord! Det er vel strategien, og derfor er det for eksempel maks 5 havner å besøke ”i full fart” i Karibien pr rundreise? Størst mulig belegg og korte turer synes å være relativt lønnsomt i disse tider med høye driftsutgifter. Turistnæringen utvikler seg som om analyser går i retning av at alle ønsker å farte rundt bare de har råd til det. Jeg kjenner både maskinister og kapteiner som «skyr» cruiseskip! Med voksende terroristfare og enkelthavarier på cruiseskip vil vel denne ‘syke’ trenden til å dra på cruise avta…

 26. Heisann.
  Vanvittog bra blogg og vurdering av turen!

  Vi tok RCCL i fjor, liberty of the seas fra Barcelona.
  Bitt av basillen og skal på cruise igjen i år.

  På SAMME cruise som DU tar nå!
  Vi reiser den samme ruten som deg den 14 juli, og har booket oss inn på balkonglugar selv.
  Derfor synes eg det er ekstra spennende og lese din virdering og tips. For da vet vi myyye mer om hva vi kan gjøre og hva som anbefales:)

  Tusen takk!

  Fortsatt fin tur videre.

 27. Vil få kommentere Alfred som mener at vi som elsker cruise er enkle mennesker, uten noen forstand på at dette er livsfarlig. Se deg selv i speilet, og nyt synet av en som sannsynlighvis bare vil heve seg over oss vanlige, enkle individer, men som egentlig bre er glad for at vi slipper å møte slike som deg på cruise. Det er vel nervene som spiller deg et puss, kansje ? Lykke til videre med den ferieformen du liker……uten at jeg vil kritisere deg for det.

  • …ingen kritikk, Roy Morten…jeg bare konstaterer i denne sammenhengen og ved selverfarte cruise-opplevelser, at en typisk «cruise elsker» er et (kansje) ‘fjollete’ individ som dertil tiltrekkes av en type saueflokkmentalitet…du veit, går bjellesauen utover stupet…ja, så følger ofte flere sauer med! Er en cruise-elsker forberedt på havarier? og uforutsatte hendelser ombord? Ref mv Costa Concordia.

 28. Dro med RCCL stockholm, talin, st.petersburg for noen år siden med en vennegjeng. Jeg var vel litt skeptisk i starten men det gikk fort over.

  Du vet forresten at du kan bestille så mange forretter, oversetter og desserter du vil? En kveld vi spiste i hovedresturanten serverte de den beste lammetallerken jeg har smakt, så da ble det 3 hovedretter og ingen dessert. Tror aldri jeg har vært så mett i mitt liv 🙂

  Litt artig er det også at hvis man har vært på diskoteket og så i boblebadet til sånn 6 om morgen, og kjenner man har lyst på noe nattemat; er det bare å ringe kjøkkenet, og de er på lugaren din med feks burger i løpet av 15 min. (Som alle vet er maten ombord inkludert i reisen. Mulig jeg betalte noen kroner for levering av burgern eller bare colaen, men en saftig tips fikk han hvertfall. hehe)

 29. Flott reportasje og gode tips!!!!! RCCL er vår favoritt og etter å ha prøvt alternativ så er me no på veg til vårt 4 cruise/nr. 3 med RCCL. 3 venepar legg ut frå Civitavecchia 15. sept på same ruta og på same båt som deg Jostein. Bordsetting nr. 1 er fornuftig for den som vil få med seg show i etterkant. Kombinasjon – god underhaldning og gode opplevingar og kort veg mellom ulike tilbod – og endeleg kort veg «heim» igjen er kanskje noko av det beste med
  cruisetilværet. Prøv trimrom eller joggeløype/gåløype før frukost. Det gjer alibi for kaloriinttak. Utflukt eller ei? Amerikanarar er ofte hektisk opptekne av «what have you signed up for?». Europearar legg ofte ut meir på eigenhand. Kombinasjon av desse og tanke på at du trass alt er på ferie, kan vera ein god leveregel. Cruise er ei flott ferieform som på ein unik måte gjev snapshots frå land og byar du elles måtte bruke større delar av livet til å få med deg.
  Ser fram til dag 5 og nye opplevingar for deg, Jostein. Og takk for det!

 30. Ingen er vel forberedt på store ulykker, togulykker, flyulykker, ja her kan man nevne mye rart. Jeg arbeider selv med turismo, og har vært med påen nødlanding med fly etc. Jeg vet jo statistikkmessig at cruise og fly er det sikreste man kan reise med. Selv reiser jeg ganske mye, både på cruise og på vanlig fly , hotel, leiebil etc. Ikke bare i Europa, men også i Sør-Amerika, og jeg liker begge deler tras i at dette er to meget forskjellige måter å reise på, og at feriene blir ganske så annerledes. Skal jeg ha en avslappende ferie med div. opplevelser, så synes jeg cruise er det beste. Mindre stress med forflyttninger etc. Har nå hatt 20 uker på div. cruise de siste 4 årene, og du nevner at det er få havner på en ukes tur. I noen tilfeller ja, men jeg går faktisk ikke i land i alle havnene héller, enten for at jeg har vært der flere ganger før, eller for at jeg føler mere for å slappe av ombord. Det finnes da nok å gjøre der også om man er på de rette skipene. Selvfølgelig dreier det seg om å tjene penger for rederiene, alt annet ville jo være absurd. Har nesten aldri stått i kø, bortsett hvis jeg skal inn på en eller annen severdighet av spesiell art, men ikke i matkø eller andre form for køer på disse reisene. Det er stort sett ikke nødvendig. Utflukter gjør vi stort sett på egenhånd, eller i sammen med noen nye venner vi treffer ombord, slik at vi i så fall leier en maxitaxi på kaien e.l. Turen går da i vårt tempo, slik vi ønsker det, og det er faktisk mye billigere også.og man unngår ved mange annledninger saueflokker som du kaller det.
  Når det gjelder terrorismo, så er i alle fall kontrollen like streng som ved å fly, så jeg tar det også for lite sannsynlig. Da finnes det nok mange andre reisemåter som er mere utsatt. Føler meg faktisk så trygg at jeg ikke offrer det en tanke engang. Mulig at jeg har hatt flaks, men jeg har faktisk ikke hatt stor sjø på noen av turene, tras i at jeg har cruiset fra Chile og rundt hele Sør-Amerika ( Cap Horn) opp til Buenos Aires, et annet cruise fra Santos i Brasil som endte opp i Oslo etc.
  Ha en fortsatt god kveld. Dette er ikke ment som kritikk, men hvordan mine erfaringer med å reise på cruise er. Bare helt fantastisk, og jeg gleder meg allerede til mitt neste som går av stabelen i september.

 31. Hei igjen Roy Morten,
  det er mye man kan si om «transportmiddel-ulykker» fra enkeltpersons ulykker til totalhavarier, men intet transportmiddel kan sammenlignes med et cruiseskip i en havari situasjon. Cruiseskipene vokser ufattelig fort og verdens største skip rommer ca 9000 mennesker. Den siste tids ulykker med cruiseskip er blitt betydelig redusert i omfang fordi at skipene har heldigvis vært i nærheten av land og fått kvalifisert redning fra landbaserte redningsaksjoner. Et moderne cruiseskip i havsnød, i åpent hav, kan garantert ikke redde «seg selv». Jeg vil si det slik at miljøbevegelsene har klart å presse frem dobbelt skrog på tankskip for å bevare fisk- og dyreliv, men har ikke fokus på mennesker som «last» på et passasjerskip. Passasjerskip seiler rundt med enkle skrog. Stålplaten som holder havet ute varierer i tykkelse, men kan være bare 10mm på det tynneste!
  Det må desverre bli flere Costa Concordia forlis før passasjerskip blir «dobbel-hudet».
  Sikkerhet er undervurdert. Myndighetene «følger ikke med» i den raske utviklingen av store cruiseskip! Det gjelder både skipets design, utrustning og besetningenes kvalifikasjoner.

 32. Hælle måne! Tar du med et cruise krus tilbake til sumarøya spanderer jeg kaffikrus på nytt cruise på sjølvaste skjersholmane-ranavik. Artig lesing. God tur videre!

 33. Nå er det bare 2 uker igjen til vi går ombord i Navigator of the seas.
  Dette blir vårt 3 cruise og vi har gledet oss som barn til vi skulle reise igjen.
  En helt fantastisk fin måte å feriere på.
  Hyggelig at det er Martinsen som er kaptein ombord , han var kaptein på Voyager of the Seas i 2011 da vi reiste fra Venezia.
  Han er en hyggelig person, gir all informasjon på Norsk og det er fint vist man ikke er så god i engelsk.
  Kaller båten for sjarken og avsluttet sanntid med å si heia Til.
  Du får he en god tur videre, kos deg.

  Hilsen

  Odd

 34. Hei!

  Jeg bare lurte på hvordan det med solsenger.

  Er det slik at du må stå opp grytidlig for å få tak i en solseng eller går det som regel greit?

  Kan se for meg at det mange frekke turister som står opp tidlig og holder av sengen hele dagen, og da kan det jo bli umulig å finne plass.. Er dette et problem her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *